Η πορτογαλική πόλη Obidos

Σχολές Καπάτου Η πορτογαλική πόλη Obidos

 

Η πορτογαλική πόλη Obidos βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η πορτογαλική πόλη Obidos απέχει 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λισαβόνα.

Είναι μια μεσαιωνική πόλη, πολύ γραφική, χτισμένη πάνω σε ένα ύψωμα. Από εκεί, ο επισκέπτης ατενίζει τον κάμπο με τα αμπέλια και όλο το υπέροχο τοπίο της Πορτογαλίας. Αριθμεί περίπου 10.800 κατοίκους και μπορεί κανείς να την επισκεφτεί μέσα σε μια ημέρα.

Βασικά, η ονομασία της προέρχεται από τη λατινική λέξη oppidum (οχυρωμένη πόλη). H πόλη αποτελεί την προίκα της βασίλισσας. Βασικά, τελούσε υπό την κατοχή των αράβων, αλλά αργότερα, χορηγήθηκε σαν προίκα στη βασίλισσα της Πορτογαλίας (Casa das Rainhas). Μάλιστα, η πρώτη βασίλισσα στην οποία δόθηκε η πόλη Obidos σαν προίκα, ήταν η Santa Isabella, η οποία μόλις επισκέφτηκε την πόλη μαγεύτηκε. Έτσι ο βασιλιάς Dinis της την παραχώρησε σαν προίκα κι από τότε έγινε θεσμός.

Φυσικά και η πορτογαλική πόλη Obidos έχει τα δικά της χρώματα και χαρακτηριστικά. Πράγματι, τα δρομάκια με τα βότσαλα, τα εργαστήρια με τα χειροποίητα έργα, τα πλακίδια azulejos σε άσπρο πλαίσιο με μπλε φόντο που καλύπτουν τους τοίχους των σπιτιών, ομορφαίνουν την πόλη. Επιπροσθέτως, δεν λείπουν τα ανθισμένα λουλούδια στα μπαλκόνια, που δίνουν μια ευχάριστη όψη στην πόλη.

Επιπλέον αναφέρουμε ότι, η πόλη είναι πολύ καλά διατηρημένη, λόγω των τειχών που την προφύλαξαν από τις διάφορες επιδρομές που δέχτηκε στη διάρκεια της ιστορία της. Τα τείχη είναι επισκέψιμα, όλη η βόλτα διαρκεί μια ώρα και ο επισκέπτης βλέπει την πόλη από ψηλά.

Το κάστρο της πορτογαλικής πόλης Obidos κτίστηκε τον XIII αιώνα. Σήμερα, είναι ένα ξενοδοχείο πολυτελείας (pousada), που φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες.

Επίσης, η εκκλησία της Igreja de Santa Maria είναι η ωραιότερη της πόλης και βρίσκεται στο τέλος του κεντρικού δρόμου Rua Direita. Σχετικά με την ιστορία της εκκλησίας αυτής, αξίζει να αναφέρουμε ότι εδώ, το 1444, τελέστηκε ο γάμος του Alfonso V (10 ετών), με την ξαδέρφη του Isabella (8 ετών).

Ακριβώς δίπλα στην εκκλησία υπάρχει το μουσείο του Obidos, με έργα της ζωγράφου Josefa. Εκπροσωπεί την τέχνη του μπαρόκ στην Πορτογαλία.

Ο ταξιδιώτης που επισκέπτεται αυτή την πόλη μπορεί να γευτεί ένα ποτό με κεράσι που ονομάζεται Ginja de Obidos. Σερβίρεται σε φλιτζανάκια από σοκολάτα, τα οποία μπορεί να γευτεί αφού πρώτα πιει το ποτό.

Η πύλη Porta da Vila είναι η είσοδος της πόλης, ένα παρεκκλήσι με ξεχωριστή διακόσμηση,

με μπλε και άσπρα πλακίδια (azulejos).

Κάθε χρόνο, η πορτογαλική πόλη Obidos φιλοξενεί το φεστιβάλ της σοκολάτας (Festival del Chocolate de Obidos).

Επίσης, το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 15 Ιούλιου έως τις 5 Αυγούστου, διεξάγεται το παραδοσιακό φεστιβάλ Mercato Medievale, το οποίο σε γυρίζει πίσω στο χρόνο, στην εποχή του μεσαίωνα. Οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και πολλοί επισκέπτες ντύνονται ντάμες και πρίγκιπες, με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

https://www.youtube.com/watch?v=8ib9QhPAo_I

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.