Η ρωσική τυρένια Πάσχα

Σχολές Καπάτου Η ρωσική τυρένια Πάσχα

Η ρωσική τυρένια Πάσχα (paskha)

Η ρωσική τυρένια Πάσχα είναι ένα πασχαλινό παραδοσιακό γλυκό της Ρωσίας σε σχήμα κώνου. Προσφέρεται κρύο. Το βασικό του συστατικό είναι το tvorog. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα είδος τυριού που έχει λευκό χρώμα και θυμίζει το ανθότυρο. Μάλιστα, συμβολίζει την αγνότητα του Χριστού.

Εκτός από το tvorog, τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή της τυρένιας Πάσχα είναι βούτυρο, κρέμα γάλακτος, βανίλια, ζάχαρη, αυγά, κουβερτούρα και αμύγδαλα καβουρδισμένα.

Το παραδοσιακό ρωσικό γλυκό τυρένια Πάσχα μοιάζει με πυραμίδα με κομμένη την κορυφή και συμβολίζει την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία. Επίσης, το επάνω μέρος της είναι διακοσμημένο με διάφορα θρησκευτικά σύμβολα. Συγκεκριμένα, βρίσκουμε τον σταυρό, ή τα γράμματα Χ και Β, που είναι και τα αρχικά του Χριστός Ανέστη στα ρώσικα (Христос воскрес).

Η ρωσική τυρένια Πάσχα και τα έθιμα

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι Ρωσίδες νοικοκυρές συνηθίζουν να καθαρίζουν τα σπίτια τους. Αυτή η κίνηση θεωρείται ένα είδος εξαγνισμού, που αντιστοιχεί στην κάθαρση της ψυχής από τα κρίματα.

Η Μεγάλη Πέμπτη για τους Ρώσους είναι αφιερωμένη στα πασχαλινά γλυκά. Επίσης, συνηθίζουν να κάνουν μπάνιο πολύ νωρίς το πρωί, όπου αυτό, τα παλιά χρόνια, το έκαναν σε ποτάμια.

Η ρωσική τυρένια Πάσχα είναι το γλυκό που πηγαίνουν στην ορθόδοξη εκκλησία για να το ευλογήσει ο παππάς, όπως και το γλυκό κούλιτς. Μετά την ευλογία από τον παππά, το μοιράζουν σε γνωστούς και φίλους. Αυτή η παράδοση αποσκοπεί στην προετοιμασία των Ρώσων για το Πάσχα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=IOut1J8JdV8

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.