Η Σικελία είναι μια άλλη Ελλάδα

Σχολές Καπάτου Η Σικελία είναι μια άλλη Ελλάδα

Η Σικελία είναι μια άλλη Ελλάδα για έναν τουρίστα που τη βλέπει για πρώτη φορά. Ο καθένας από εμάς έχει από το σχολείο κάποιες στερεοτυπικές παραστάσεις. Βασικά, ως ένα σημείο είναι φυσιολογικό. Έτσι λοιπόν σ’ ένα ταξίδι στη Σικελία μπορεί κάποιος να αναζητήσει μιαν άλλη Ελλάδα, μικρή ή μεγάλη.

Η σύγχρονη Σικελία όμως, ως επαρχία του Ιταλικού κράτους, δεν είναι παρά ο εαυτός της. Είναι ένα κράμα πολλών στοιχείων που αποτελείται από το σύνολο των πολιτισμών που πέρασαν από το νησί της Σικελίας. Δε θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αφού η Σικελία βρίσκεται στο κέντρο της Μεσογείου. Μιλάμε για μια περιοχή στην οποία, από τότε που υπάρχει γραπτή ιστορία, δηλαδή τα τελευταία τέσσερις χιλιάδες χρόνια, καταγράφεται μια συνεχής μετακίνηση πληθυσμών.

Στη σύγχρονη Σικελία, την ελληνική παρουσία θυμίζουν αρκετά τοπωνύμια. Κυρίως στα βόρεια και τα νοτιοανατολικά μέρη του νησιού (Palermo, Cefalù, Taormina, Catania). Και βέβαια η Σικελία είναι μια άλλη Ελλάδα με αρκετούς αρχαίους ελληνικούς ναούς. Μάταια όμως αναζητά κάποιος μαρμάρινους αρχαίους ελληνικούς ναούς, όμοιους με εκείνους που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί της Σικελίας είναι όλοι κατασκευασμένοι από πέτρα, στο χρώμα της σκούρας ώχρας. Μ’ αυτή, την ίδια πέτρα, κατασκευάστηκαν σχεδόν όλα τα δημόσια κτήρια της Σικελίας από την αρχαιότητα μέχρι και το 18ο αιώνα περίπου. Εξαίρεση αποτελεί η νοτιοανατολική Σικελία όπου κυριαρχεί η ανοιχτόχρωμη ώχρα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=MBg29FVvsLA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.