Ο λωτός στη Κίνα

Σχολες Καπάτου Ο λωτός στην Κίνα

Ο λωτός στη Κίνα

Ο λωτός στη Κίνα, σύμφωνα με την Ασιατική παράδοση, το δέντρο συμβολίζει την αγνότητα και την αιωνιότητα μιας και ζει πολλά χρόνια. Η παλαιότερη βλάστηση λωτού, που έχει καταγραφεί, είναι από σπόρους 1.300 ετών.

Ο λωτός στη Κίνα καλλιεργείται ως δέντρο από τα παλιά χρόνια. Αντίθετα, στην Ευρώπη ήρθε το 1796 όταν ο διευθυντής του Βοτανικού Κήπου της Καλκούτας τον μετέφερε στην Αγγλία.

 

Οι ρίζες του φυτεύονται στον πυθμένα λιμνών ή ποταμών, ενώ τα φύλλα του επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Τα λουλούδια του, μεγαλώνουν αρκετά εκατοστά πάνω από τα πράσινα φύλλα. Το φυτό φτάνει σε ύψος τα 150 εκατοστά συνήθως, και εξαπλώνεται οριζόντια μέχρι και 3 μέτρα. Τα φύλλα του έχουν διάμετρο 60 εκατοστά και τα άνθη του 20 εκατοστά.

Ο λωτός στη Κίνα, έχει διάφορα χρώματα και το κάθε χρώμα τη δική του σημασία.

Συγκεκριμένα, το μπλε λουλούδι του λωτού συνδέεται με τη σοφία, τη νοημοσύνη και τη γνώση. Το λευκό, αντιπροσωπεύει μια κατάσταση ψυχικής καθαρότητας και την αγνότητα του πνεύματος. Το κίτρινο χρώμα του λωτού, συνδέεται με τη πνευματική ανάληψη. Ενώ το μωβ είναι γνωστό ότι  συνδέεται με τον μυστικισμό. Το ροζ λουλούδι, θεωρείται ο πραγματικός λωτός του Βούδα. Και τέλος, ο κόκκινος λωτός σχετίζεται με την καρδιά και το λουλούδι του, συνδέεται με την αγάπη και τη συμπόνια.

Ο λωτός θεωρείται ιερό φυτό στον Ινδουισμό. Σε αυτή τη θρησκεία η έννοια του λουλουδιού λωτού συνδέεται με την ομορφιά, τη γονιμότητα, την ευημερία, την πνευματικότητα και την αιωνιότητα. Η πιο κοινή μορφή λωτού που φαίνεται στον Ινδουισμό είναι το λευκό λουλούδι.

Στις μέρες μας, μπορεί κανείς να δει σε ένα τατουάζ να απεικονίζεται κάποιος λωτός.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αισθάνονται ότι το τατουάζ του λωτού αντιπροσωπεύει τη ζωή, γενικά. Το λουλούδι του λωτού μεγαλώνει από τη λάσπη σε ένα αντικείμενο μεγάλης ομορφιάς, όπως και οι άνθρωποι μεγαλώνουν και αλλάζουν σε κάτι πιο όμορφο. Έτσι το σύμβολο αντιπροσωπεύει τον αγώνα της ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λωτός μπορεί και να καταναλωθεί ως λαχανικό στις ασιατικές χώρες. Στην Κίνα και την Ιαπωνία πωλούνται ολόκληρα ή κομμένα, φρέσκα, κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα. Βέβαια, καταναλώνονται και ωμά όμως υπάρχει κίνδυνος παρασίτων όταν είναι πολύ ώριμοι, για το λόγο αυτό συνίσταται να καταναλώνονται είτε μαγειρεμένα είτε τηγανητά.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=ORajYnhsJOI

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.