Πολυπληθέστερες πόλεις της Ιταλίας

Σχολές Καπάτου Πολυπληθέστερες πόλεις της Ιταλίας

Η Ιταλία είναι μια χερσόνησος με μεγάλες πόλεις. Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί για το ποιες είναι οι πολυπληθέστερες πόλεις της χώρας. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ISTAT, οι πολυπληθέστερες πόλεις της Ιταλίας είναι οι παρακάτω.

Βασικά, ως πρώτη πόλη στη λίστα με τους περισσότερους κατοίκους, εμφανίζεται η Ρώμη. Άλλωστε, η ιταλική πρωτεύουσα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην κατάταξη πληθυσμού των πόλεων της Γηραιάς Ηπείρου. Πράγματι, βρίσκεται μετά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Μαδρίτη. Σίγουρα, πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ιταλίας. Επίσης, έχει μια πλούσια ιστορία, ενώ τα μνημεία της αποτελούν έναν πολύτιμο θησαυρό για το χώρο της τέχνης.

Μετά τη Ρώμη, ακολουθεί το Μιλάνο. Βασικά, η πόλη αυτή θεωρείται ως η πρωτεύουσα του βορρά και έχει πολύ ανεπτυγμένη οικονομία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Νάπολη, στο νομό Campania. Η Νάπολη θεωρείται ως η πόλη της νότιας Ιταλίας (Mezzogiorno) με το μεγαλύτερο πληθυσμό.

Στη συνέχεια, ακολουθεί το Τορίνο, που είναι η πρωτεύουσα του Piemonte. Μάλιστα, παλαιότερα, υπήρξε και πρωτεύουσα του κράτους.

Ανάμεσα στις πολυπληθέστερες πόλεις της Ιταλίας, βρίσκεται και μια πόλη της Σικελίας. Πράγματι, το Παλέρμο κατέχει την πέμπτη θέση στην κατάταξη. Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης πολλών σπουδαίων πολιτισμών του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, των Ελλήνων, των Φοινίκων, των Αράβων και των Νορμανδών.

Ακολουθεί η Γένοβα με το λιμάνι της, που είναι το μεγαλύτερο της ιταλικής χερσονήσου.

Στην έβδομη θέση, βρίσκεται η Μπολόνια, γνωστή για το ιστορικό της Πανεπιστήμιο καθώς και για την παράδοσή της στον τομέα της γαστρονομίας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις πολυπληθέστερες πόλεις της Ιταλίας συγκαταλέγονται επίσης : η Φλωρεντία στην όγδοη θέση, το Μπάρι στην ένατη και η Κατάνια της Σικελίας στη δέκατη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.