Το ανάκτορο Ποτάλα

Σχολές Καπάτου Το ανάκτορο Ποτάλα

Το ανάκτορο Ποτάλα είναι το σύμβολο της Λάσα (Lhasa) και του Θιβέτ. Η Λάσα είναι η πρωτεύουσα του Θιβέτ. Πήρε την ονομασία του από το όρος «Ποταλάκα». Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 4.000 μέτρων. Κάποτε ήταν η επίσημη κατοικία του Δαλάι Λάμα, μέχρι τη φυγή του από την Κίνα στη χώρα της Ινδίας. Αυτό έγινε κατά την εποχή της θιβετιανής εξέγερσης, το έτος 1959. Το ανάκτορο Ποτάλα μοιάζει σαν οχυρό. Χτισμένο πάνω σε βράχους στην κορυφή του Μάρπο Ρι στον κόκκινο λόφο.

Κατασκευάστηκε κατά τη δυναστεία Tang τον 7ο αιώνα π.Χ., όταν ήταν βασιλιάς του Θιβέτ ο Songtsen Gampo. Αποτελείται από 13 ορόφους. Το κτήριο αποτελεί κληρονομιά για την κουλτούρα του Θιβέτ. Χαρακτηρίζεται ως το πιο ψηλό κτήριο του κόσμου. Το πιο ψηλό του σημείο ξεπερνά τα 3.700 μέτρα. Σήμερα αποτελεί μουσείο και περιέχει 1.000 δωμάτια. Αμέτρητα ιερά, περίπου 10.000. Φυλάσσει αγάλματα 200.000 περίπου, πολλά κάδρα, καθώς και πολύτιμους θησαυρούς.

Το 1994 ανακηρύχτηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες και προσκυνητές από όλον τον κόσμο που πηγαίνουν στη Λάσα για να αποδώσουν φόρο τιμής. Είναι ένα ταξίδι που αγγίζει την ψυχή του καθενός. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ξενάγηση διαρκεί μόνο μία ώρα, λόγω αυξημένου όγκου επισκεπτών. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιόδους που η ξενάγηση αυτή διαρκεί 2 ώρες.

Η δομή του κτηρίου χωρίζεται σε 2 μέρη. Περιλαμβάνει το κόκκινο παλάτι και το άσπρο παλάτι. Και τα 2 παλάτια διηγούνται την ιστορία του Θιβέτ. Το παλάτι χρησιμοποιείτο για κατοικία του Δαλάι Λάμα και θεωρείτο τόπος προσευχής. Στο εσωτερικό των δύο παλατιών υπάρχουν μαυσωλεία. Η εσωτερική διακόσμηση περιλαμβάνει τοιχογραφίες που παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του Δαλάι Λάμα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.