Το καρναβάλι της Viareggio

Σχολές Καπάτου Το καρναβάλι της Viareggio.1

Το καρναβάλι της Viareggio έχει τη δική του ιστορία. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, αυτό το καρναβάλι έχει μεγάλη παράδοση. Σίγουρα, η μάσκα του καρναβαλιού (Burlamacco) είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Η προέλευση της μάσκας Burlamacco

Η μάσκα Burlamacco προέρχεται από το ζωγράφο Burlamacco που καταγόταν από τη Φλωρεντία. Επίσης, από έναν ήρωα του έργου Decamerone. Μάλιστα, η πρώτη εμφάνιση της μάσκας έγινε το 1931. Συγκεκριμένα, τη βλέπουμε να περπατά δίπλα στη θάλασσα, στους μόλους και να έχει πλάι της ένα κορίτσι. Η κοπέλα ονομάζεται Ondina και φοράει μαγιό εκείνης της εποχής. Πρόκειται για μια καλοκαιρινή μορφή που περιπλανιέται στην απέραντη παραλία της Viareggio.

Εκείνη την εποχή, στην πόλη, υπήρχαν τεχνίτες που κατασκεύαζαν καταπληκτικές μάσκες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είχαν μια ιδιαίτερη δεξιοτεχνία. Έτσι, έφτιαχναν εκπληκτικές μάσκες από στυπόχαρτο, γεγονός που αποτελούσε πρωτοπορία για την εποχή. Αυτή η τέχνη ήταν διαδεδομένη στη Viareggio καθώς και στη Βενετία.

Το καρναβάλι της Viareggio και η ιστορία του

Η πρώτη παρέλαση αρμάτων έγινε στον ιστορικό δρόμο Via Regia, στην καρδιά της παλιάς πόλης. Η ιδέα προήλθε από κάποιους νέους της καλής κοινωνίας της πόλης, οι οποίοι σύχναζαν στο καφέ “Casino”. Συγκεκριμένα, ήταν 24 Φεβρουαρίου όταν σκέφτηκαν να κάνουν τη γιορτή την επόμενη κιόλας ημέρα, δηλαδή τη “Martedi Grasso” (Τσικνοπέμπτη).

Ούτε καν ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν κατάφερε να σταματήσει εντελώς το καρναβάλι της Viareggio. Πράγματι, διεκόπη για λίγο, λόγω του πολέμου, αλλά, αμέσως μετά ξανάρχισε η παρέλαση.

Φυσικά, το καρναβάλι της Βενετίας είναι ξακουστό σε όλο τον κόσμο, αλλά και το καρναβάλι της Viareggio είναι διάσημο. Διατηρεί ακόμη τις παραδόσεις του και συνεχίζει να δίνει χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες. Πράγματι, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε συνηθίζεται να διοργανώνεται το ίδιο καρναβάλι, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.