Το υπαίθριο μουσείο Μινιατούρκ

Σχολές Καπάτου Το υπαίθριο μουσείο Μινιατουρκ!

Το υπαίθριο μουσείο Μινιατούρκ και η παράδοση των οθωμανικών μινιατούρων

Στα βάθη του Κεράτιου Κόλπου, στη βορειοανατολική του πλευρά, φιλοξενείτε από το 2003 το υπαίθριο μουσείο Μινιατούρκ (Τουρκικά: Miniatürk). Ο χώρος του μουσείου καλύπτει συνολικά μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων. Τα εκθέματα που περιέχει, καλύπτουν το ένα τέταρτο αυτής της έκτασης. Ο τίτλος που δόθηκε στο μουσείο είναι ευρηματικός, μιας και παραπέμπει στην παράδοση των οθωμανικών μινιατούρων. Όποιος όμως περιμένει ότι θα θαυμάσει εκεί τη δεξιοτεχνία των Οθωμανών καλλιτεχνών σ’ αυτό τον τομέα μάλλον θα απογοητευτεί.

Το υπαίθριο μουσείο Μινιατούρκ διαθέτει συνολικά 122 κτήρια σε μικρογραφία, σε αντιστοιχία 1:25 ως προς το φυσικό τους μέγεθος. Απ’ αυτά, τα 58 βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, τα 52 στην υπόλοιπη μικρασιατική χερσόνησο, ενώ 12 προέρχονται από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Το υπαίθριο μουσείο Μινιατούρκ και οι ξεχωριστές του μικρογραφίες

Από τα κτήρια της Κωνσταντιούπολης, ξεχωρίζει αναμφίβολα η μικρογραφία της Αγίας Σοφίας η οποία είναι ιδιαίτερα πετυχημένη. Το υπαίθριο μουσείο Μινιατούρκ προσφέρει τη δυνατότητα να φωτογραφηθεί κάποιος δίπλα στην Αγιά Σοφιά σε μέγεθος ενός μεγάλου δωματίου! Εξίσου πετυχημένες είναι και οι μινιατούρες του Τζαμιού Σουλεϊμάνιγιε (Süleymaniye Camii) Επίσης, αξιοθαύμαστη είναι και η πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου (πρώην Boğaz Köprüsü, νυν 15 Temmuz Şehitler Köprüsü).

Από τις μινιατούρες της υπόλοιπης Τουρκίας, διακρίνονται ο Ναός της Αρτέμιδας στην Έφεσο. Η μικρογραφική αναπαράσταση του ναού αυτού, είναι τόσο αυθεντική που σε μεταφέρει στην αρχαιότητα. Το ίδιο ισχύει και για την αναπαράσταση του Μαυσουλείου της Αλικαρνασσού και την μίνι απομίμηση του Τζαμιού Σελίμιγιε (Selimiye Camii) στην Αδριανούπολη.

 

Στην τρίτη κατηγορία, την παράσταση κλέβουν το ιερό για τους Μουσουλμάνους Τέμενος της Μέκκας (Kubbetü’s-Sahra) και η διάσημη Γέφυρα του Μοστάρ στη Βοσνία. Ελληνικού ενδιαφέροντος, στη κατηγορία των μινιατούρων εκτός Τουρκίας, είναι και το κτήριο που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ το οποίο βρίσκεται στην αυλή του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Το υπαίθριο μουσείο Μινιατούρκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα αυτού τύπου στον κόσμο και προσφέρει την δυνατότητα περιήγησης στην ιστορία της αρχιτεκτονικής των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.