Ιταλικές πλατείες μνημεία τέχνης

Σχολές Καπάτου Ιταλικές πλατείες μνημεία τέχνης

Οι ιταλικές πλατείες αποτελούν μνημεία τέχνης για πολλούς τουρίστες. Στους ταξιδιωτικούς μας προορισμούς αρκετά συχνά συμπεριλαμβάνεται η Ιταλία, η οποία έχει πολλά αξιοθέατα και μνημεία τέχνης.

Μεταξύ αυτών, αναφέρουμε τις πλατείες της που είναι όλες πανέμορφες και διασκορπισμένες σε όλη την επικράτεια της ιταλικής χερσονήσου.

Δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε την ομορφότερη πλατεία, γιατί η κάθε μία είναι ξεχωριστή, έχει τη δική της αρχιτεκτονική, τη δική της ιστορία και τη δική της μαγεία.

Βενετία

Η διάσημη Piazza San Marco (Venezia) είναι το σαλόνι της Ευρώπης, καρπός ξεχωριστής ιταλικής αρχιτεκτονικής, με ζωή πάνω από 10 αιώνες. Την επισκέπτονται κάθε χρόνο, πλήθος τουριστών.

Πίζα

Η Piazza dei Miracoli (Pisa) είναι μοναδική. Περιλαμβάνει τον καθεδρικό ναό (Cattedrale), το Βαπτιστήριον (Battistero), Campo Santo και το καμπαναριό (Campanile). Από το 1987 ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Ρώμη

Η πιο διάσημη πλατεία της ιταλικής κληρονομιάς, η Piazza San Pietro (Roma), αποτελεί το κέντρο της χριστιανοσύνης . Κάθε χρόνο καταφθάνουν χιλιάδες προσκυνητές για να προσευχηθούν και να ακούσουν τα λόγια του Πάπα. Είναι δημιούργημα του Ιταλού καλλιτέχνη Bernini, με κυκλικό περιστύλιο που αγκαλιάζει όλη τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Περούτζια

Η Piazza IV Novembre (Perugia στην Umbria) χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα αυξημένη νυχτερινή ζωή, με πολλούς Ιταλούς και ξένους φοιτητές, αφού εκεί υπάρχει το Πανεπιστήμιο των ξένων (Università per Stranieri). Την πλατεία κοσμούν επίσης, μνημεία ιδιαίτερης ιταλικής αρχιτεκτονικής όπως το Palazzo dei Priori και τον καθεδρικό ναό Duomo.

Σιένα

Στην ιταλική πόλη Siena, η Piazza del Campo σε σχήμα κοχυλιού, πλακόστρωτη, με τη μοναδική αρχιτεκτονική της ομώνυμης πόλης, φιλοξενεί κάθε χρόνο, στις 15 Αυγούστου τη γιορτή Palio di Siena. Σε αυτήν τη γιορτή διεξάγεται η μεγαλύτερη ιπποδρομία, όπου και συγκεντρώνονται πολλοί επισκέπτες. Στην πλατεία βρίσκεται το Δημαρχείο (Palazzo Pubblico), Terre del Mangia.

Στις Σχολές Καπάτου συνεχίζουμε να διδάσκουμε ιταλικά με επιτυχία. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών. Προλάβετε τις εγγραφές μας καλώντας άμεσα στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.