Η πλατεία Piazza Unità d’Italia

Σχολές Καπάτου Η πλατεία Piazza Unità d’Italia

Η πλατεία Piazza Unità d’Italia στην Τεργέστη αποτελεί ένα «κόσμημα» για την πόλη.

Άλλη μια σελίδα της ιστορίας της Ιταλικής χερσονήσου παρουσιάζει η πόλη της Τεργέστης (Trieste). Είναι η πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής Friuli-Venezia Giulia.

Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ιταλίας, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία, στο γραφικό κόλπο της Αδριατικής θάλασσας κι έχει περίπου 200.000 κατοίκους.

Η κεντρική πλατεία της πόλης παλαιότερα ονομαζόταν Piazza Grande. Αλλά το 1918, όταν η περιοχή ενώθηκε με το βασίλειο της Ιταλίας, μετονομάστηκε σε Piazza Unità d’Italia (πλατεία της Ενωμένης Ιταλίας).

Την πλατεία της πόλης απαρτίζουν 13.000 τετραγωνικά μέτρα περίπου. Η πλατεία Piazza Unità d’Italia που αντικρίζει τη θάλασσα, ήταν ήδη το Μεσαίωνα η καρδιά της πόλης.

Από το 1870, μετά από μεγάλα έργα αναδόμησης, η πλατεία Piazza Unità d’Italia απέκτησε τη σημερινή όψη της.

Πλαισιώνεται από μεγαλειώδεις ιστορικές κατασκευές, ενώ στο κέντρο της υπάρχει ένα σιντριβάνι (Fontana dei Quattro Continenti) που αναπαριστά τις 4 ηπείρους που ήταν γνωστές.

Τα κτίρια που βλέπουν στην πλατεία είναι τα εξής :

·         Il Palazzo della Luogotenenza austriaca (1905). Τώρα είναι η έδρα της Νομαρχίας (Prefettura). Έχει χαρακτηριστικά ψηφιδωτά που αντιπροσωπεύουν σήμερα το έμβλημα του οίκου της Σαβοΐας.

·         Il Palazzo Stratti (1839). Εκεί βρίσκεται και το διάσημο Caffè degli Specchi. Είναι ένα ιστορικό καφέ της Τεργέστης, διακοσμημένο με τεράστιους καθρέφτες, σημείο αναφοράς της ιταλικής ελίτ της Τεργέστης.

·         Il Palazzo Modello (1871). Ονομάστηκε Modello γιατί θεωρείται μοντέλο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται ανάμεσα στο Δημαρχείο (Municipio) και στο Palazzo Stratti.

·         Il Municipio (το δημαρχείο) (1875). Έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Giuseppe Bruni.

·         Il Palazzo Pitteri (1780). Είναι το πιο παλιό κτίριο της πλατείας.

·         το Grand Hotel Duchi d’Aosta (1873).

·         το κτίριο της ναυτιλιακής εταιρείας Lloyd Austriaco di Navigazione και στη συνέχεια του Lloyd Triestino και τώρα έδρα της Αυτόνομης Περιφέρειας της Friuli Venezia Giulia (1884).

Στην Τεργέστη υπάρχουν αξιόλογα ΑΕΙ, όπου φοιτούν πολλοί Ιταλοί και ξένοι σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε τα ιταλικά και προετοιμάζουμε τους υποψήφιους φοιτητές για σπουδές στα Ανώτατα Πανεπιστήμια της Ιταλίας. Για πληροφορίες, καλέστε στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.