Η γερμανική μπυραρία Hofbräuhaus

Σχολές Καπάτου Η γερμανική μπυραρία Hofbräuhaus

Λίγα βήματα από την Marienplatz βρίσκεται, η γερμανική μπυραρία Hofbräuhaus. Με την ονομαστή μπύρα και τα τυπικά βαυαρικά πιάτα που καταφθάνουν στο τραπέζι από σερβιτόρες με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες. Η καθεμιά από τις αίθουσες του κτιρίου έχει ξεχωριστό όνομα και είναι ανάλογα διακοσμημένη.

Αν η «Γιορτινή Αίθουσα» (Festsaal) των επτακοσίων θέσεων εντυπωσιάζει με τον όγκο της, η μικρότερη «Αίθουσα των Οικοσήμων» (Wappensaal) κερδίζει τον επισκέπτη με την ξύλινη επένδυσή της και τα οικόσημα από τις διάφορες περιοχές της Βαυαρίας.

Η γερμανική μπυραρία Hofbräuhaus διαθέτει μια υπαίθρια μπυραρία (Biergarten) στην πίσω πλευρά της. Αυτή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κουλτούρας της μπύρας σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Και η Viktualienmarkt, με την πρώτη ματιά, έχει την όψη ενός τεράστιου Biergarten, όπου η μπύρα ρέει άφθονη για ντόπιους και ξένους. Παρατηρώντας όμως με μεγαλύτερη προσοχή τα πολυάριθμα κιόσκια που βρίσκονται επί της πλατείας, καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα χώρο παγκόσμιας γευστικής συνεύρεσης. Κι αυτό γιατί εκεί εκπροσωπούνται οι σημαντικότερες κουζίνες του κόσμου, μη εξαιρουμένης της ελληνικής .

Μπαχαρικά από τις Άλπεις συνυπάρχουν δίπλα σε αυτά από το Μεξικό ή την Κίνα. Ενώ τα εξωτικά φρούτα και λαχανικά από μακρινές χώρες δημιουργούν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, δικαιολογώντας έτσι πλήρως το όνομα που της δόθηκε το 1807, όταν ιδρύθηκε. «Viktualienmarkt», που σημαίνει απλά «Αγορά ειδών διατροφής».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα γερμανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online γερμανικών, καθώς και παιδικά τμήματα γερμανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=BfjwdwqAU7Q

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.