Η Évora της Πορτογαλίας

Σχολές Καπάτου Η Évora της Πορτογαλίας

Η Évora της Πορτογαλίας είναι η πρωτεύουσα του νομού Alentejo.

Η πόλη περιβάλλεται περιμετρικά από τείχη διάφορων εποχών. Τα τελευταία ανάγονται στον 17ο αιώνα.

Η Évora της Πορτογαλίας υπήρχε ήδη από την προϊστορική εποχή. Ήταν ένας οδικός κόμβος που συνέδεε διάφορες περιοχές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Έχει πολλά εθνικά μνημεία. Σχετικά αναφέρουμε τον ονομαζόμενο ναό της Αρτέμιδος, θεάς του πολέμου, καλά διατηρημένος. Ίσως όμως να ήταν και ναός του Διός, του 2ο αιώνα Μ.Χ.

Επίσης, υπάρχει το υδραγωγείο (Aqueduto de Agua de Prata) που δίνει νερό στην πόλη.

Η κεντρική πλατεία ονομάζεται Praça do Giraldo. Είναι η καρδιά της πόλης, με την Igreja de Santo Antão και το σιντριβάνι Chafariz. Εδώ συμβάλλουν οι 8 κεντρικοί δρόμοι της πόλης. Ένας από αυτούς, οδηγεί στη μεσαιωνική εκκλησία Se, μέσα στην οποία είχαν αγιασθεί οι ιστορικές σημαίες του εξερευνητή Vasco da Gama. Είναι κτισμένη στο πιο ψηλό σημείο της πόλης. Είναι γοτθικού ρυθμού, με δυο πύργους εκατέρωθεν.

Αξίζει να αναφέρουμε ένα παράξενο μνημείο που προσελκύει τους τουρίστες και ονομάζεται la Cappella dos Ossos. Πρόκειται για ένα παρεκκλήσι διακοσμημένο με πάνω από 5.000 οστά από διάφορα νεκροταφεία.

Σε προηγούμενο άρθρο, αναφέραμε ότι σε αυτή την πόλη εδρεύει το Πανεπιστήμιο της Évora, το οποίο απορροφά πολλούς φοιτητές από τη νότια Πορτογαλία. Επίσης, προσελκύει και φοιτητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρακολουθούν τα προγράμματα Erasmus σε διάφορες σχολές.

Για το λόγο αυτό, η πόλη είναι γεμάτη ζωή. Έχει πολλά καφέ, μπαρ που προσφέρουν στους φοιτητές τη δυνατότητα μιας έντονης νυχτερινής ζωής. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, αν και το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ. Υπάρχει χρόνος για τα πάντα. Για διάβασμα, για εργασία, καθώς και για τοπικές παραδοσιακές γιορτές.

Το φαγητό είναι καλό. Ένα τοπικό παραδοσιακό πιάτο της Πορτογαλίας είναι το migas à alentejana με ψωμί και πεντανόστιμο χοιρινό κρέας.

Από το 1986 η πόλη ανήκει στην εθνική κληρονομιά της Unesco, λόγω της ομορφιάς των παραδοσιακών σπιτιών της. Μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί αναχωρώντας από την πορτογαλική πρωτεύουσα Λισσαβόνα και να τη γυρίσει από άκρη σε άκρη, μέσα σε μια ημέρα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής και βραζιλιάνικης γλώσσας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και βραζιλιάνικων διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Τα τμήματα πορτογαλικών και βραζιλιάνικων περιλαμβάνουν εντατικά μαθήματα γραμματικής και συνομιλίας. Στόχος μας είναι η επιτυχία των μαθητών μας στις πιστοποιήσεις (Exames de Portugués).

Τα μαθήματα πορτογαλικών και βραζιλιάνικων γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας καθημερινά στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=3ZNKkv3759w

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.