Το τεστ της ιατρικής σχολής στην Ιταλία

Σχολές Καπάτου Το τεστ της ιατρικής σχολής στην Ιταλία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διεξήχθη το τεστ της ιατρικής σχολής στην Ιταλία, για την εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια. Με κλειστό αριθμό υποψηφίων για τη σχολή της ιατρικής, κτηνιατρικής, αρχιτεκτονικής και ιατρικών επαγγελμάτων.

Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη για το τεστ της ιατρικής σχολής στην Ιταλία. Διεξήχθη στις 4 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των υποψηφίων έφτασε τους 67.000 περίπου. Ενώ γύρω στις 8.000 ήταν οι υποψήφιοι για τη σχολή της κτηνιατρικής και ο ίδιος αριθμός υποψηφίων υπολογίζεται για τη σχολή της αρχιτεκτονικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των υποψηφίων το τεστ της ιατρικής σχολής στην Ιταλία, ήταν ελαφρώς πιο δύσκολο από το αντίστοιχο περσινό. Βασικά, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί λίγο η κατώτατη βαθμολογία, περίπου κατά 50 βαθμούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στις 18 Σεπτεμβρίου περιμένουμε τη δημοσίευση της πρώτης ανεπίσημης κατάταξης, ενώ στις 8 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η τελική βαθμολογία.

Στις Σχολές Καπάτου, όπως κάθε χρόνο, έχουν αρχίσει οι εγγραφές για τα τμήματα ιταλικής γλώσσας και ορολογίας, με σκοπό την προετοιμασία για την εισαγωγή στα ιταλικά Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, τα τμήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και αφορούν όλες τις σχολές των ιταλικών Πανεπιστημίων.

Οι Σχολές Καπάτου χαιρετίζουν τους σπουδαστές που παρακολούθησαν τα μαθήματα την περασμένη σχολική χρονιά. Παράλληλα, καλωσορίζουν τους νέους υποψηφίους και τους εύχονται καλή επιτυχία στις εξετάσεις και στη σταδιοδρομία τους.

In bocca al lupo !

Ο δρόμος για σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στη γειτονική μας Ιταλία, περνά μέσα από τις Σχολές Καπάτου.

Ο σπουδαστής, έχει μία εκτενή συμβουλευτική επικοινωνία με τον υπεύθυνο σπουδών. Γίνεται μία πλήρης ενημέρωση σχετικά με τις σχολές, τα προγράμματα σπουδών, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις συνθήκες και το κόστος διαβίωσης.

Μπορεί να λάβει ακριβείς πληροφορίες για τη σχολή της επιλογής του και να επιλέξει την κατάλληλη πόλη.

Επίσης, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα σε όλα τα τμήματα των σχολών μας.

Τέλος, στα τμήματα ΑΕΙ, σημαντική θέση κατέχουν τα μαθήματα ειδικής ορολογίας πάνω στον τομέα επιλογής του κάθε σπουδαστή.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες, καλέστε στα κεντρικά των Σχολών μας, στο 210 38 033 55.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.