Τα έθιμα του Πάσχα

Σχολές Καπάτου Τα έθιμα του Πάσχα

Τα έθιμα του Πάσχα στην Ισπανία

Τα έθιμα του Πάσχα είναι ξεχωριστά για κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με τα έθιμα του Πάσχα, στην Ισπανία, τη Μεγάλη Εβδομάδα (La Semana Santa), γίνονται παραδοσιακές λιτανείες σε όλες τις πόλεις. Συγκεκριμένα, οι πιστοί περιφέρουν στους δρόμους ομοιώματα του Εσταυρωμένου και της Παναγίας. Βασικά, με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να δείξουν ότι μετανοούν για τις αμαρτίες τους. Επίσης, ευχαριστούν το Θεό για τη χρονιά που πέρασε.

Επίσης, την Κυριακή του Πάσχα, μετά τη λειτουργία, οι νονοί προσφέρουν στα βαφτιστήρια τους τη «Mona». Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλυκό που μοιάζει με το τσουρέκι. Μάλιστα, διακοσμείται με διάφορες φιγούρες που αρέσουν στα παιδιά. Ακόμα, οι νονοί προσφέρουν ένα σοκολατένιο αυγό. Το αυγό δηλώνει το τέλος της νηστείας και την Ανάσταση.

Τα έθιμα του Πάσχα γιορτάζονται με ιδιαίτερη κατάνυξη στη Σεβίλλη της Ισπανίας και προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Σύμφωνα με την παράδοση, διοργανώνονται μεγάλες παρελάσεις με άρματα. Στο κάθε άρμα, υπάρχουν αναπαραστάσεις από το Θείο Δράμα.

Τα έθιμα του Πάσχα στην Ιταλία

Όσον αφορά στην Ιταλία, τα έθιμα του Πάσχα περιλαμβάνουν κυρίως την ευχή του Πάπα «Urbi et Orbi». Η ευχή διαβάζεται σε περισσότερες από 60 γλώσσες. Πολύς κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό και περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή αυτή.

Στη Φλωρεντία, ξεχωρίζει το έθιμο «scoppio del carro», κατά το οποίο ανατινάζεται μια άμαξα. Συγκεκριμένα, η άμαξα βρίσκεται μπροστά στον καθεδρικό ναό και είναι γεμάτη με πυροτεχνήματα. Ο επίσκοπος ανάβει με το Άγιο Φως μια ρουκέτα σε σχήμα περιστεριού, από την Αγία Τράπεζα. Όταν η ρουκέτα φτάσει στην άμαξα, τα πυροτεχνήματα ανάβουν κι ο ουρανός γεμίζει με φως.

Στη νότια Ιταλία, υπάρχει το έθιμο «La Madonna che scappa». Συγκεκριμένα, οι πιστοί κουβαλούν αγάλματα του Χριστού, του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Πέτρου μέσα στην εκκλησία. Στη συνέχεια, ανακοινώνουν στη θρηνούσα Παναγία την Ανάσταση του Υιού της. Όταν η Παναγία πείθεται από τους αγίους κινείται προς τα έξω και τρέχει να συναντήσει τον Υιό της.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Στις Σχολές Καπάτου οι καθηγητές έχουν εμπειρία και ιδιαίτερη κατάρτιση στη διδασκαλία.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.