Η ρωσική τεχνοτροπία

Σχολές Καπάτου Η ρωσική τεχνοτροπία

Η ρωσική τεχνοτροπία των εικόνων

Η ρωσική τεχνοτροπία έχει τη δική της ιστορία. Έχει τις ρίζες της στην παράδοση της ορθόδοξης ρωσικής εκκλησίας, όπου η εικόνα αναπαριστά ιερή απεικόνιση. Η ορθόδοξη εικόνα ήταν πολύ σημαντική για τον πιστό ορθόδοξο Ρώσο εκείνη την εποχή.

Η ρώσικη τεχνοτροπία αναδεικνύεται από την τέχνη του ρωσικού λουστραρίσματος. Η τέχνη του ρωσικού λουστραρίσματος προέρχεται από τη ζωγραφική των ρωσικών εικόνων.

Η ρωσική τεχνοτροπία κι η ιστορία της

Μετά την κατάρρευση της Αυτοκρατορικής Ρωσίας δεν φτιάχνονται πια εικόνες. Έτσι, εγκαταλείπεται η τέχνη της εικόνας. Κατά την περίοδο δημιουργίας της Σοβιετικής Ένωσης ανθίζει η τέχνη του λουστραρίσματος. Όλοι οι τεχνίτες των ρωσικών ορθόδοξων εικόνων, για να κερδίσουν τα προς το ζην, χρησιμοποιούν την τέχνη τους με άλλον τρόπο.

Οι τεχνίτες ξεκινούν να παράγουν λουστραρισμένα κουτιά, ξύλινα διακοσμητικά πλαίσια για τοίχους και πόρτες, πιάτα τοίχου, καρφίτσες και άλλα μικροαντικείμενα. Το υλικό που χρησιμοποιούν είναι πεπιεσμένο χαρτί. Στη συνέχεια, αυτά τα αντικείμενα, τα λουστράριζαν κι έπειτα τα ζωγράφιζαν με το χέρι οι ζωγράφοι της εποχής.

Συχνά οι απεικονίσεις παριστάνουν σκηνές από παραμύθια ή από την καθημερινή ζωή της Ρωσίας. Μιλάμε για έργα τέχνης που αντιπροσωπεύουν έναν πρωτότυπο τομέα ρωσικής χειροτεχνίας. Πολύ πλούσιο στην παράδοση, μοναδική στο είδος της καλλιτεχνίας, μοναδική στη λεπτομέρεια της ζωγραφικής σύνθεσης.

Όλα αυτά αντιπροσωπεύουν την ψυχή του λαού της Ρωσίας. Ο κάθε ενδιαφερόμενος και λάτρης της τέχνης μπορεί να θαυμάσει αριστουργήματα τέτοιου είδους σε όλη τη Ρωσία. Και ιδιαίτερα  στο μουσείο της Αγίας Πετρούπολης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=lQ4IFNSWlpg

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.