Η ιστιοπλοΐα στη Σουηδία

Σχολές Καπάτου Η ιστιοπλοΐα στη Σουηδία

Η ιστιοπλοΐα στη Σουηδία ένα διάσημο σπορ

Η ιστιοπλοΐα στη Σουηδία είναι ένα σπορ ιδιαίτερα διαδεδομένο. Βασικά, είναι γνωστό ότι οι ιστιοπλόοι αγαπούν και τον αθλητισμό και τη θάλασσα. Γιατί, όμως, δε συναντάμε ποτέ ιστιοφόρα με τη σουηδική σημαία, να πλέουν στα νερά της Μεσογείου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Απλά, επειδή η ιστιοπλοΐα στη Σουηδία περιορίζεται στην περιοχή της μητέρας πατρίδας.

Η ιστιοπλοΐα στη Σουηδία και τα οφέλη της

Τι μπορεί να προσφέρει η ιστιοπλοΐα στη Σουηδία σε κάποιον που κάνει διακοπές με το ιστιοφόρο του στα νερά της βόρειας θάλασσας; Ασφαλώς, μια πολύ καθαρή και ονειρεμένη παραλία που αγκαλιάζει όλο το αρχιπέλαγος. Επίσης, παρέχει στον ιστιοπλόο τη δυνατότητα να γνωρίσει μικρά και ερημικά νησάκια. Βασικά, εκεί θα απολαύσει την ήσυχη και καταπράσινη φύση. Αυτό το βόρειο τοπίο ξεχωρίζει, χάρη στα χωριουδάκια των ψαράδων που σέβονται την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Σουηδίας.

Επίσης, ο Σουηδός ιστιοπλόος μπορεί να γευθεί τη σουηδική κουζίνα σε πολυτελή εστιατόρια και να διασκεδάσει στα μπαρ. Ακόμα, μπορεί να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα της Σουηδίας.

Η ιστιοπλοΐα στη Σουηδία έχει τη δική της περίοδο όπως και τα δικά της ωράρια. Συγκεκριμένα, αρχίζει από τον Ιούλιο και διαρκεί έως το Σεπτέμβριο. Πράγματι, στη Σουηδία, κατά τη θερινή περίοδο, η νύχτα διαρκεί μόνο 3 ώρες. Έτσι, υπάρχει άπλετο φως σε όλον τον ορίζοντα, για να κάνει κανείς ιστιοπλοΐα.

Η σουηδική πρωτεύουσα είναι η πόλη του νερού. Έτσι λοιπόν, πλοηγώντας για 20 μόνο λεπτά, ο ιστιοπλόος μπορεί να φτάσει σε ένα από τα πιο μαγικά μέρη του κόσμου. Δεν είναι άλλο από το απέραντο αρχιπέλαγος με τα 24.000 νησάκια. Εδώ, η ήρεμη θάλασσα του προσφέρει ξεκούραση και χαλάρωση. Μάλιστα, μπορεί να αράξει στο Fjaderholma, τον κοντινότερο προορισμό από τη Στοκχόλμη. Τέλος, μπορεί να κατευθυνθεί στο Vaxholm, την κωμόπολη με τα ξύλινα, παραδοσιακά σπιτάκια σε χρώμα παστέλ.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.