Προετοιμασία εισαγωγής στα ιταλικά πανεπιστήμια

Σχολές Καπάτου Προετοιμασία εισαγωγής στα ιταλικά πανεπιστήμια

Προετοιμασία εισαγωγής στα ιταλικά πανεπιστήμια, μία συνοπτική παρουσίαση

Ο εκπαιδευτικός όμιλος ξένων γλωσσών ΚΑΠΑΤΟΥ επιφορτίζεται με την καλλιέργεια των Ιταλικών σπουδών στην Ελλάδα και τη διάδοση της Ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού.

Πέρα από την προετοιμασία για τα ξενόγλωσσα βιβλία, ο εκπαιδευτικός όμιλός μας έχει στοχευμένα τμήματα για τη προετοιμασία εισαγωγής στα ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , την ΙΤΑΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ και το ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ στις Πανελλήνιες.

Προετοιμασία μαθητών

Το τμήμα για την εισαγωγή στα Ιταλικά πανεπιστήμια  Università degli studi έχει ως στόχο την καλή προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή και φοίτηση στα Ιταλικά πανεπιστήμια . Δηλαδή παρέχει τις βασικές γνώσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της  γειτονικής  χώρας. Διδάσκονται η ιταλική γλώσσα  με αναλυτική εμβάθυνση στη γραμματική και το λεξιλόγιο και η  ορολογία για τα σχετικά επιστημονικά πεδία.

Το τμήμα για την  Ιταλική φιλολογία  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καλύπτει ενδεχόμενες ανάγκες των φοιτητών στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρονται ενισχυτικά μαθήματα  για τα μαθήματα ιστορίας, λογοτεχνίας, θεάτρου και ιταλικής γλώσσας. Το πρόγραμμα και η διδακτέα ύλη του τμήματος διαμορφώνονται από τις επιμέρους ανάγκες των συμμετεχόντων. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από έμπειρους καθηγητές οι οποίοι γνωρίζουν τη δομή και τυπολογία της σχολής.  Να υπενθυμίσουμε ότι η φοίτηση είναι τετραετής και ο απαραίτητος αριθμός μαθημάτων για τη λήψη πτυχίου είναι 44.

Το τμήμα για την προετοιμασία στο ειδικό μάθημα της ιταλικής γλώσσας για τις πανελλαδικές εξετάσεις προετοιμάζει τους μαθητές για το ιδιόμορφο περιεχόμενο των εξετάσεων αυτών. Η ύλη η οποία καλύπτεται είναι μέχρι το επίπεδο Β1 και αρχές του Β2. Τα θέματα γραπτού λόγου στα οποία οι μαθητές καλούνται να καλύψουν είναι κυρίως νεανικά και σχετίζονται με τη σχολική ζωή, την ψυχαγωγία, τη διατροφή, το ίντερνετ και τις νέες τεχνολογίες , την υγεία και τον αθλητισμό.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.