Ragusa, η πόλη των δυο λόφων (2)

Σχολές Καπάτου Ragusa

Ragusa, η πόλη των δυο λόφων (2), το δυτικό κομμάτι της πόλης

Κατηφορίζοντας από το δυτικό κομμάτι της Ragusa, της πόλης των δυο λόφων (2) ακόμα πιο κάτω, το άριστο ρυμοτομικό πλάνο παραχωρεί τη θέση του σε φιδίσια δρομάκια που καταλήγουν χαμηλά στην κοιλάδα, στο σημείο όπου τέμνονται τα δυο τμήματα της πόλης. Στη διαδρομή αυτή, είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς το σημείο φωτογράφησης του ανατολικού τμήματος που ξεπροβάλλει συνέχεια από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Αν το δυτικό τμήμα της πόλης, η Ragusa, έχει την όψη μιας μικρής εμπορικής πόλης, το ανατολικό τμήμα, η Ragusa Ibla, έχει παραμείνει αρχέγονο, θυμίζοντας περισσότερο μεγάλο χωριό με στενά, λαβυρινθικά σοκάκια. Αυτά οδηγούν στην κορυφή λόφου όπου βρίσκεται κι ο ναός του San Giorgio. Φυσικά, μια και χτίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα, είναι σε ύφος μπαρόκ. Και εδώ εντυπωσιάζει η πρόσοψη που είναι έργο του Rosario Cagliardi και κυριαρχεί στην Piazza Duomo με το ακανόνιστο σχήμα. Ο τρούλος, που φτάνει σε ύψος 43 μέτρων, είναι μεταγενέστερη προσθήκη από το 1820 και είναι το σήμα κατατεθέν της Ragusa Ibla.

Ragusa, η πόλη των δυο λόφων (2), η κορυφή του λόφου

Όσο πλησιάζει κανείς προς την κορυφή του λόφου, τόσο αυξάνεται κι αριθμός των palazzi που υπάρχουν. Η διάταξη αυτή ακολουθεί την αυστηρή κοινωνική διαστρωμάτωση αλλοτινών εποχών. Έτσι, οι άρχοντες έχτιζαν τα παλάτια τους κοντά στην κορυφή, ενώ οι υπόλοιποι καταλάμβαναν σημεία στις χαμηλότερες μεριές του λόφου. Γύρω από την Piazza Duomo και τη γειτονική Piazza Pola υπάρχουν αναρίθμητα palazzi. Πολλά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν μετατραπεί σε ξενώνες πολυτελείας.

Πλησιάζοντας το τοπικό τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ragusa, ξεπροβάλουν και οι δυο λόφοι ως ένα ενιαίο σκηνικό. Οι κάμερες ή τα κινητά πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να αποθανατίσουν την καλύτερη στιγμή τη μοναδική θέα. Ένα μικρό τουριστικό λεωφορείο περιμένει στην Piazza Stazione εκείνους που θέλουν να διασχίσουν γρήγορα και τα δυο τμήματα της πόλης

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, προσφέρονται στις Σχολές μας παιδικά τμήματα για την ιταλική, την κινεζική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα. Με λίγες ώρες παρακολούθηση την εβδομάδα, έμπειρους καθηγητές, ευχάριστο κλίμα και επιλεγμένες μεθόδους διδασκαλίας, τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τις καλύτερες βάσεις, για να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.