Η πόλη Elche

Σχολές Καπάτου Η πόλη Elche

Η πόλη Elche βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ισπανίας. Συγκεκριμένα απέχει 22 χιλιόμετρα από τη τουριστική περιοχή Alicante. Επίσης, τη χωρίζει μια απόσταση 50 χιλιομέτρων από την πόλη Murcia που είναι κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Vinalopó. Η πόλη Elche ιδρύθηκε από τους Ίβηρες και επεκτάθηκε από τους Ρωμαίους.

Η πόλη Elche και κυρίως το ιστορικό της κέντρο, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ο επισκέπτης που περπατάει στους δρόμους της διακρίνει τα υπολείμματα ενός αραβικού πολιτισμού.

Βασικά, η πόλη Elche είναι κτισμένη στον αρχαιολογικό χώρο L’Alcúdia. Στον πύργο της πόλης (Torre de Homenaje), στις 4 Αυγούστου του 1897, βρέθηκε μια προτομή που ονομάστηκε Dama de Elche. Το αρχαιολογικό αυτό εύρημα φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μαδρίτης (Museo Arqueológico y de Historia de Elche). Μάλιστα, κρύβει όλη την ιστορία της πόλης.

Η πόλη Elche διαθέτει τρία Πανεπιστήμια, γι αυτό και ανάμεσα στους κατοίκους της υπάρχουν και πολλοί φοιτητές.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, έχει ένα εξαιρετικό κλίμα, με ήπιο χειμώνα. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, η πόλη είναι ηλιόλουστη.

Εξάλλου, η πόλη Elche θεωρείται η πρωτεύουσα του παπουτσιού. Πράγματι, από τα παλιά χρόνια, έχει παράδοση στην κατασκευή παπουτσιών. Μάλιστα, γίνονται πολλές εξαγωγές σε όλον τον κόσμο.

Η πόλη Elche φημίζεται επίσης και για τις όμορφες παραλίες της όπως :

· El Pinet που απλώνεται σε μήκος 2 χιλιομέτρων

· El Carabassí, μια παραλία για γυμνιστές

· Les Pesqueres-El Rebollo, που είναι σαν μια μικρή όαση με φοίνικες

· Arenales del Sol που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πύργος Torre Calahorra υψώνεται επιβλητικά πάνω από τους στενούς δρόμους της Vila Murada, που είναι μια συνοικία πλούσια σε ιστορία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.