Beliye nochi στη Ρωσία

Σχολές Καπάτου Beliye nochi στη Ρωσία

Beliye nochi στη Ρωσία κάθε χρόνο

Beliye nochi στη Ρωσία, στα ελληνικά «Λευκές Νύχτες» είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Στα μαθήματα ρωσικών, ο καθηγητής αναφέρεται και στο κλίμα της χώρας.

Το εκπληκτικό θέαμα beliye nochi, είναι ένα ατμοσφαιρικό φαινόμενο. Συγκεκριμένα, παρατηρείται τις καλοκαιρινές νύχτες, στο βόρειο πόλο της γης. Το αντίστοιχο φαινόμενο εμφανίζεται και στις Σκανδιναβικές χώρες, δηλαδή στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία.

Μάλιστα, η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο, όπου το φαινόμενο εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι. Βασικά, οι beliye nochi οφείλονται στο γεγονός ότι, η Αγία Πετρούπολη βρίσκεται στο ιδανικό σημείο του βόρειου πόλου. Την καλοκαιρινή περίοδο λοιπόν, ο ήλιος κατεβαίνει κάτω από τον ορίζοντα, όχι κάτω από 9 μοίρες. Έτσι, το φως του δεν χάνεται εντελώς.

Beliye nochi στη Ρωσία ένα καλοκαιρινό φαινόμενο

Από το τέλος Μαΐου μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, ο ήλιος μένει ψηλά για μια μεγάλη περίοδο. Όταν κατεβαίνει κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα, οι ακτίνες του φωτός συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι την επόμενη ανατολή. Το φαινόμενο των beliye nochi φτάνει στο αποκορύφωμά του στις 21 Ιουνίου, όπου η μέρα διαρκεί σχεδόν 18 ώρες, από τις 4.30 μέχρι τις 22.00.

Έτσι, αυτή την περίοδο, η Αγία Πετρούπολη κοιμάται λίγο. Πράγματι, υπάρχει πολύς κόσμος στους δρόμους και τα κέντρα διασκέδασης παραμένουν ανοιχτά. Επίσης, πραγματοποιούνται διάφορες νυχτερινές εκδηλώσεις και διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ και κονσέρτα, καθώς και γιορτές.

Οι «Λευκές Νύχτες» αποτελούν έναν σημαντικό πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες που έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου για να θαυμάσουν το θέαμα. Η πόλη περιβάλλεται από ένα ροζ πέπλο φωτός. Οι θόλοι των εκκλησιών αντανακλούν σε έναν πορτοκαλί ουρανό. Επίσης, η αντανάκλαση του φωτός στα νερά του ποταμού Neva φωτίζει τα μνημεία της πόλης. Έτσι, επικρατεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Για όλα αυτά, η πόλη μαγεύει τον κάθε τουρίστα, ο οποίος, φεύγοντας από τη χώρα, κρατάει τις καλύτερες αναμνήσεις των beliye nochi.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.