Vila Nova de Gaia

Σχολές Καπάτου Vila Nova de Gaia

Η πορτογαλική πόλη Vila Nova de Gaia

Η πορτογαλική πόλη Vila Nova de Gaia είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Η πόλη είναι η τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Πορτογαλίας. Στα μαθήματα των πορτογαλικών, εκτός από τη γλώσσα, μελετάμε και την καθημερινότητα αυτού του λαού. Επίσης, δίνονται και πολλές πληροφορίες που αφορούν στον πολιτισμό, στα ήθη και στα έθιμα, καθώς και στην οικονομία της χώρας.

Βασικά, η πορτογαλική πόλη Vila Nova de Gaia αριθμεί, περίπου, 300.000 κατοίκους. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο νομό Oporto. Συγκεκριμένα, απλώνεται στην αριστερή όχθη της κοίτης του ποταμού Dauro. Στην απέναντι όχθη του ποταμού είναι κτισμένη η Oporto, που είναι και η δεύτερη σε πληθυσμό πορτογαλική πόλη. Μάλιστα, οι δυο αυτές πόλεις συνδέονται μεταξύ τους με 5 γέφυρες.

Η πόλη Vila Nova de Gaia κι η ιστορία της

Η πόλη Vila Nova de Gaia, ονομάζεται κοινώς Gaia. Πρόκειται για μια ιστορική πόλη, με ρίζες από τα παλιά χρόνια, που οδηγούν σε συνοικισμούς κέλτικων λαών. Επίσης, είναι πλούσια σε φυσική ομορφιά. Έτσι, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για όσους αγαπούν τη θάλασσα αλλά και την ιστορία.

Ακόμα, η Vila Nova de Gaia είναι σημαντικό κέντρο παραγωγής του κρασιού Porto. Πρόκειται για ένα κρασί που είναι ονομαστό σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι, όπως είναι φυσικό, η πόλη είναι γεμάτη από κελάρια. Πράγματι, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκμεταλλευτεί και αξιοποιήσει την παραγωγή του κρασιού, διατηρώντας κελάρια. Εδώ λοιπόν, προσφέρουν στον κάθε επισκέπτη, όχι μόνο ξεναγήσεις στο χώρο των κελαριών, αλλά και εμπειρία οινογευσίας.

Τέλος, η πόλη φιλοξενεί αρκετά ιστορικά κτίρια, καθώς και κατοικίες μιας ιδιαίτερης και ξεχωριστής αρχιτεκτονικής. Αξίζει να αναφέρουμε μια τέτοια παλιά κατοικία, την Casa Barbot, που είναι κτισμένη σε στυλ Art Nouveau. Μάλιστα, στις μέρες μας, έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο της πόλης, όπου διεξάγονται διάφορες εκθέσεις, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=tZmLLLuT2Bo

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.