Κινεζική Πρωτοχρονιά

Σχολές Καπάτου Κινεζική Πρωτοχρονιά

Κινεζική Πρωτοχρονιά

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο . Επειδή το κινέζικο ημερολόγιο είναι σεληνιακό κάθε χρόνο διαφέρει η ημερομηνία της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς.  Το 2022 γιορτάζεται την 1η Φεβρουαρίου βγαίνοντας από το Έτος του βουβαλιού και μπαίνοντας στο Έτος της Τίγρης.

Υπάρχει ένας θρύλος γύρω από την επιλογή των 12 ζωδίων του κινέζικου ωροσκοπίου που όπως είναι γνωστό κάθε κινέζικο ζώδιο αλλάζει κάθε 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον θρύλο ο Βούδας κάλεσε όλα τα ζώα σε μία συνάντηση ,ωστόσο στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν μόνο τα 12 ζώα που απαρτίζουν το κινέζικο ωροσκόπιο. Τα ζώα αυτά ήταν ο Αρουραίος, το Βουβάλι, η Τίγρης, το Κουνέλι, ο Δράκος, το Φίδι, το Άλογο, ο Τράγος, ο Πίθηκος, ο  Κόκορας, ο Σκύλος και το Γουρούνι. Επομένως κάθε χρόνος πήρε το όνομα ενός εκ των 12 ζωδίων και συνδέθηκε με τα χαρακτηριστικά που αυτό αντιπροσωπεύει.
Το 2022 είναι το Έτος της Τίγρης και χαρακτηρίζεται ως  μια έντονη χρονιά με πολλά και δυνατά συναισθήματα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίσουμε  την παρόρμηση και την επιπολαιότητα. Έντονες αντιπαραθέσεις και διεκδικήσεις τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και μεταξύ κρατών. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δημιουργική χρονιά με ευκαιρίες, νέες προκλήσεις και υγιείς αποφάσεις.

Στον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς κυριαρχούν έντονοι θόρυβοι με σκοπό να διωχθούν τα κακά πνεύματα καθώς επίσης δράκοι σε χρυσό και κόκκινο χρώμα ως σύμβολο εξουσίας,καλοτυχίας και ευημερίας. Το κόκκινο χρώμα εμφανίζεται στους στολισμούς ,στις φορεσιές και στα δώρα που κάνουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα  επειδή συμβολίζει την καλή τύχη.

Η εορταστική περίοδος έχει διάρκεια 15 ημέρες, είναι αφορμή για συναντήσεις με την οικογένεια,εορταστικά τραπέζια και ολοκληρώνεται με την γιορτή των φαναριών στις 15 Φεβρουαρίου 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=6fAfJFzehi8

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.