Ο Ιταλός Sergio Pininfarina

Σχολές Καπάτου Ο Ιταλός Sergio Pininfarina

Ο Ιταλός Sergio Pininfarina, ο σχεδιαστής  αυτοκινήτων

Ο Ιταλός Sergio Pininfarina ήταν ο δάσκαλος του ιταλικού σχεδίου αυτοκινήτων. Ένα παιδί της τέχνης και η πραγματική εικόνα του «made in Italy».

Το 1950 αποφοιτά από το πολυτεχνείο του Torino με την ειδικότητα του μηχανολόγου (ingegnere meccanico). Απασχολείται στην εταιρεία αμαξωμάτων που, αρχικά, ανήκε στον πατέρα του. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, παίρνει τα ηνία της εταιρείας στα χέρια του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αυτή δημιουργήθηκε το 1930 από τον πατέρα του Giovanni Battista Farina. Στη διάλεκτο της περιοχής Piemonte ονομαζόταν Pinin. Πράγματι, τον φώναζαν έτσι γιατί ήταν ο πιο μικρός της οικογένειας, ο δέκατος. Αν και η οικογένεια τελικά απέκτησε 11 γιους.

Το 1961 ο Ιταλός Sergio Pininfarina είναι σε ηλικία 35 χρόνων. Τότε, η Lancia υπάρχει ήδη 24 χρόνια, η Bertone 18 χρόνια, ενώ η Fiat γιορτάζει τα 30α της γενέθλια. Ο Ιταλός Sergio Pininfarina είναι νέος, έχει όλα τα προσόντα, γνωρίζει το επάγγελμα πολύ καλά, έχει πολλά όνειρα και πάθος για τη δουλειά του. Επίσης, είναι ευγενικός, ένας αληθινός Τορινέζος. Μεγαλωμένος με τους καλύτερους δασκάλους αμαξωμάτων όπως τους: Bertone, Ghia, Fissore, Alemanno, Canta, Moretti, Francis Lombardi, Giugiaro.

Ο Ιταλός Sergio Pininfarina και τα μοντέλα αυτοκινήτων

Από το εργαστήρι του βγαίνουν ανεπανάληπτα μοντέλα αυτοκινήτων, όπως «Cisitalia 202». Εκτίθεται στο Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης. Είναι ένα μοντέλο κινητού γλυπτού. Επίσης, η «Lancia Aurelia», το αυτοκίνητο που εμφανιζόταν στην ταινία «Il sorpasso», του Dino Risi με πρωταγωνιστή τον Vittorio Gassman. Η διάσημη Alfa Romeo και η «Ferrari Daytona», που πουλήθηκαν 1486 μοντέλα, εκείνη την εποχή . Ο Ιταλός Sergio Pininfarina παραμένει αφιερωμένος στη δημιουργία μοντέλων αυτοκινήτων με βάση τα δικά του σχέδια.

Το 1988 σχεδιάζει τη θρυλική «Testarossa» για τη Ferrari, με το χαρακτηριστικό φαρδύ πίσω μέρος της. Το πολυτελέστατο μοντέλο παρουσιάζεται σε έκθεση αυτοκινήτων στη Μόσχα και οι πωλήσεις εισιτηρίων σπάνε ρεκόρ. Πράγματι, η προσέλευση των Ρώσων επισκεπτών που ήθελαν να θαυμάσουν από κοντά το πολυτελές αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακά μεγάλη.

Ο Ιταλός Sergio Pininfarina είναι πανευτυχής με την επιτυχία του. Παράλληλα, βεβαιώνεται πια ότι τα αυτοκίνητα είναι όλος του ο κόσμος. Ένας κόσμος, μια επιτυχία που θα τον οδηγήσουν στη λήψη του τίτλου του «γερουσιαστή εφ’ όρου ζωής» (senator a vita) από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Ciampi.

Πράγματι, ο Sergio Pininfarina ήταν ο μεγαλύτερος Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων και σίγουρα έμεινε στην ιστορία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

http://www.pininfarina.it/it/homepage/homepage.htm#

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.