Ο Πύργος του Ηρακλή

Σχολές Καπάτου Ο Πύργος του Ηρακλή

Ο Πύργος του Ηρακλή (La Torre de Hércules)

Ο Πύργος του Ηρακλή είναι ένας πύργος και συγχρόνως ένας αρχαίος ρωμαϊκός φάρος. Είναι κτισμένος πάνω σε ένα λόφο, στο βορειοδυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου, στη Γαλικία (Galicia). Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από την πόλη La Coruña. Βασικά, ο Πύργος αυτός είναι ο παλαιότερος φάρος στον κόσμο. Πράγματι, χρονολογείται από τον 2ο αιώνα. Επίσης, είναι ο δεύτερος ψηλότερος φάρος στην Ισπανία, μετά τον Φάρο της Chipiona (El Faro de Chipiona). Συγκεκριμένα, το ύψος του φτάνει τα 55 μέτρα. Έτσι, δεσπόζει στην ακτογραμμή της Ισπανικής χερσονήσου, στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό.

Ο Πύργος του Ηρακλή κι οι μύθοι

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, με το πέρασμα των χρόνων, ο Πύργος του Ηρακλή έχει δώσει ζωή σε διάφορους μύθους που σχετίζονται με την κατασκευή του. Βασικά, ο θρύλος λέει ότι ο Ηρακλής έφθασε με βάρκα στις ακτές που περιβάλλουν την τοποθεσία στην οποία κτίστηκε στη συνέχεια ο πύργος. Βασικά, οι τότε κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει τη βοήθεια του ήρωα. Πράγματι, είχαν απελπιστεί από τη φτώχεια και τη μιζέρια τους, διότι ο τύραννος Γηρυόνης τους ανάγκαζε να του δίνουν τα μισά από τα αγαθά τους. Έτσι, ο Ηρακλής προκάλεσε τον γιγάντιο τύραννο σε πάλη. Τελικά, μετά από τρεις ημέρες και τρεις νύχτες, ο Ηρακλής κατάφερε να τον νικήσει. Στη συνέχεια, έθαψε το κεφάλι και τα όπλα του Γηρυόνη στο συγκεκριμένο σημείο. Τέλος, ο Πύργος του Ηρακλή είναι ένα από τα Εθνικά Μνημεία της Ισπανίας. Μάλιστα, από τις 27 Ιουνίου 2009, έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua española, A con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά. Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355. https://www.youtube.com/watch?v=PNSzwenfqas
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.