Asturies

Σχολές Καπάτου Asturies

Αsturies, ένας προορισμός φυσικής ομορφιάς

Οι Αsturies ή ακριβέστερα το Πριγκιπάτο των Αστουριών είναι μια από τις 17 αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας. Φημίζονται για τη φυσική τους ομορφιά και τους μαγευτικούς κόλπους τους. Ένας από αυτούς είναι o Βισκαϊκός, ο οποίος συγκρατεί τα νερά του ποταμού Sella, πριν αυτά χαθούν στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η περιοχή είναι περικυκλωμένη από βουνά, όπως το βουνό Corberu όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη πανοραμική θέα της περιοχής. Επίσης, υπάρχουν πολλές παραλίες. Από αυτές, ξεχωρίζει η Santa Marina.

Η Santa Marina, φημίζεται για τα παραδοσιακά σπίτια των ινδιάνων και για τους βράχους που γλείφουν τη θάλασσα σχηματίζοντας σπηλιές. Μέσα σε αυτές τις σπηλιές έχουν βρεθεί αρχαίες αναπαραστάσεις πάνω από 14.000 ετών σύμφωνα με τις μελέτες των αρχαιολόγων. Ακόμη, οι σπηλιές αυτές επικοινωνούν με την πόλη και μπορεί να τις επισκεφτεί κανείς με τα πόδια ή το αυτοκίνητο.

Η τοπική κουζίνα και οι πόλεις «θησαυροί» στις Asturies

Όποιος επισκεφτεί τις Asturies, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει και την τοπική κουζίνα αλλά και τις σπεσιαλιτέ της περιοχής. Τα πιάτα αυτά, βασίζονται τόσο στο ψάρι και τα θαλασσινά όσο και το κρέας.

Κάποιες από τις πιο όμορφες πόλεις των Asturies, είναι η Gijón,Ribadesella, Llanes και το Oviedo.

Η πόλη Gijón φημίζεται για την απέραντη παραλία της στη θάλασσα Mouz Cantábrico. Επισκέψιμο είναι και το μουσείο κουλτούρας Laboral Ciudad της πόλης, όπου διοργανώνονται πολλές σύγχρονες εκθέσεις.Επιπλέον, η πόλη Ribadesella είναι ένας θησαυρός με ρίζες από τα παλιά χρόνια της ιστορίας της Ισπανίας. Φημίζεται για τη σπηλιά της που ονομάζεται Tito Bustillo και τη μεγάλη σπηλιά Argüelles.

Η πόλη Llannes είναι γνωστή για το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο τοπίο της. Η πόλη αυτή περιλαμβάνει 32 παραλίες λευκής άμμου και βουνά καλυμμένα με πρασινάδες.

Τέλος στις ομορφότερες πόλεις είναι και η Oviedo, η οποία είναι η πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου των Αστουριών, στη βόρεια Ισπανία. Μέσα και γύρω από την πόλη του Oviedo, βρίσκονται αρκετά δείγματα προρωμανικής τέχνης. Από αυτά ξεχωρίζουν η  Iglesia de Santa María del Naranco , Cámara Santa de Oviedo , καθώς και το συντριβάνι Foncalada . Τα μνημεία αυτά, έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=mjA4s-X7Y4U

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.