Μετράμε αντίστροφα για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2024!

Μετράμε αντίστροφα για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2024!

Μετράμε αντίστροφα για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2024!

 
Γνωστή και ως Φεστιβάλ Άνοιξης, η κινεζική Πρωτοχρονιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου!  Η γιορτή αυτή ήταν αρχικά μια γεωργική γιορτή προσφέροντας στους αγρότες την ευκαιρία να παρατηρήσουν την αλλαγή των εποχών και να υποδεχτούν την άφιξη της άνοιξης.
 
Κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι Κινέζοι συγκεντρώνονται με την οικογένειά τους και μαγειρεύουν παραδοσιακά φαγητά, τα οποία φέρουν συνήθως συμβολισμούς για ευτυχία, ευημερία και μακροζωία. Μερικά από αυτά είναι το ψάρι που συνήθως σερβίρεται για να φέρει αφθονία, ενώ τα ραβιόλι συμβολίζουν την οικογενειακή ενότητα και τη χαρά. Τα νουντλς, από την άλλη, υποδηλώνουν μακροζωία, ενώ τα κέικ από κολλώδες ρύζι (Niangao) συμβολίζουν ευημερία για το νέο έτος. Μετά το δείπνο, τα μεγαλύτεροι μέλη της οικογένειας δίνουν στα νεώτερα hong-bao, δηλαδή κόκκινους φακέλους που περιέχουν μικρό χρηματικό ποσό. Κατά τα μεσάνυχτα, πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό και οι εορτασμοί συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες.
 
Κάθε νέο έτος στο ημερολόγιο αντιπροσωπεύεται από ένα ζώο και το στοιχείο του. Συνολικά, υπάρχουν 12 ζώα, που παραπέμπουν στον δωδεκαετή κύκλο της κινέζικης αστρολογίας. Το 2024, το Κουνέλι του Νερού δίνει τη θέση του στον Ξύλινο Δράκο! Εάν έχετε γεννηθεί το 1940, το 1952, το 1964, το 1976, το 1988, το 2000, το 2012 και το 2024 ανήκετε στην χρονιά του Δράκου! Με τον Δράκο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος, προβλέπεται ανάπτυξη, δυναμισμός και επιτυχία.
 

Δώρα που δεν πρέπει να κάνεις σε έναν Κινέζο γιατί θεωρούνται ατυχή ή ανάρμοστα για την περίσταση.

 
1.Οτιδήποτε από το «4» — Ακούγεται σαν θάνατος
2.Ρολόγια ή ρολόι — Κακή τύχη
3.Κολιέ, γραβάτες και ζώνες — Υπερβολικά οικεία
4.Πορτοφόλια — Απώλεια Τύχης
5.Μαντήλια — Λες αντίο για πάντα
6.Κούκλες — Κακό
7.Ομπρέλες — Διάσπαση
8.Καπέλα — Άτυχος
9.Μαύρα ή άσπρα αντικείμενα — Χρησιμοποιούνται σε κηδείες
10.Αιχμηρά αντικείμενα — Σχέση αποκοπής (ψαλίδι)
11.Αχλάδια — Χωρισμός
12.Αρωματικά κεριά — για την τιμή των νεκρών
13.Κομμένα λουλούδια — Δώρα για κηδείες
14.Καθρέφτες — Προσελκύστε φαντάσματα
15.Παπούτσια — Κακό
 
Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.
 
 
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.