Η ζωή στα νησιά Μαδέρα

Σχολές Καπάτου Η ζωή στα νησιά Μαδέρα

Η ζωή στα νησιά Μαδέρα κυλά ήρεμα και η εγκληματικότητα παραμένει σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Αξίζει να επισκεφτεί κανείς τις σκουρόχρωμες αμμουδιές που διαθέτουν τα νησιά Μαδέρα. Τις πολλές βραχώδεις παραλίες, καθώς και τις σπηλιές του São Vicente, το εσωτερικό της γης. Βασικά, οι σπηλιές είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης. Έτσι δημιουργήθηκαν επίσης και τα νησιά Μαδέρα.

Η πρωτεύουσα ονομάζεται Funchal και αριθμεί περίπου 100.000 κατοίκους. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού Μαδέρα και αποτελεί ένα σημαντικό εμπορικό και τουριστικό κέντρο.

Αξίζει να αναφέρουμε και μερικές από τις άλλες γνωστές πόλεις όπως, Vila Baleira, Machino, Cãmarade Lobos και Santa Cruz (Caniço).

Σε σύγκριση με τις Αζόρες, η Μαδέρα διαθέτει ελάχιστες «φυσικές πισίνες» («Piscinas Naturais»). Δηλαδή βραχώδεις δεξαμενές που έχουν σχηματιστεί φυσικά στο αέναο παιγνίδι ανάμεσα στα κύματα του Ατλαντικού και τα βράχια.

Συγκεκριμένα, στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, στο Porto Moniz, υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες «φυσικές πισίνες» όλης της χώρας.

Η ζωή στα νησιά Μαδέρα προσαρμόστηκε και στις ανάγκες του τουρισμού. Λόγω τουρισμού επιβλήθηκαν αρκετές τεχνητές προσθήκες που δένουν αρμονικά με το περιβάλλον. Κι εδώ ο Ατλαντικός δεν αφήνει τους λουόμενους να πλήξουν ούτε για μια στιγμή.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα που παράγουν τα νησιά Μαδέρα είναι και οι ντόπιες μπανάνες. Βασικά, εκ πρώτης όψεως, δεν διαφέρουν πολύ από τις υπόλοιπες. Η πρώτη έκπληξη γίνεται αισθητή στο ξεφλούδισμα.

Συνήθως απαιτείται δεύτερη ή και τρίτη προσπάθεια για να φτάσει κανείς στο περιεχόμενο. Η ξεχωριστή της γεύση, όμως, αποζημιώνει για τον έξτρα κόπο που καταβλήθηκε.

Οι μπανάνες της Μαδέρα είναι διαθέσιμες σ’ όλη την Πορτογαλία. Αλλά και σε άλλες χώρες, όπου συνήθως είναι ακριβότερες. Μάλιστα, οι επιστήμονες αποδίδουν αυτές τις δυο ιδιαιτερότητες στην ηφαιστειογενή γη της Μαδέρα, αλλά και στο ότι απορροφούν λιγότερο νερό, σε σύγκριση με τις μπανάνες που παράγονται στην Κεντρική Αμερική.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=KEg6_qpJpOM

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.