Η σουηδική γέφυρα Ӧresund

Σχολές Καπάτου - Η σουηδική γέφυρα Ӧresund

Η σουηδική γέφυρα Ӧresund, Ӧresundsbron στη Σουηδική γλώσσα, συνδέει το νοτιότερο τμήμα του Σουηδικού κράτους με τη Δανία. Βασικά, η γέφυρα αυτή ενώνει τη Σκανδιναβία με την Ευρώπη. Είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στην Ευρώπη, που συνδυάζει σιδηρόδρομο και αυτοκινητόδρομο μαζί. Συγκεκριμένα, συνδέει την πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη, με την πόλη Μάλμε (Malmö), μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Σουηδίας.

Η σουηδική γέφυρα Ӧresund κατασκευάστηκε από τη Δανέζικη εταιρεία Dissing & Weitling. Επιπροσθέτως, έλαβε το βραβείο IABSE, ως εξαίρετη κατασκευή για το έτος 2002, ενώ οι εργασίες για την κατασκευή της είχαν ξεκινήσει από το 1991. Πράγματι, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, γιατί ενώνει δυο χώρες που χωρίζονται από θάλασσα. Επίσης, είναι ένα μοναδικό αριστούργημα της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής.

Η σουηδική γέφυρα Ӧresund Εκτείνεται σε μήκος 8 χιλιομέτρων, καταλήγει σε ένα τεχνητό νησί (Peberholm) και τελικά μετατρέπεται σε τούνελ με μήκος 4 χιλιομέτρων περίπου. Στο ανώτερο επίπεδό της γέφυρας βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος, ενώ στο κατώτερο σημείο της, υπάρχει η σιδηροδρομική γραμμή. Στο εσωτερικό του τούνελ, οι γραμμές γίνονται υποθαλάσσιες και είναι κτισμένες παράλληλα με τις σήραγγες εξόδων κινδύνου.

Η διαδρομή κατά μήκος της γέφυρας Ӧresund είναι πράγματι εντυπωσιακή. Ο ταξιδιώτης έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ενώ κρατάει στο χέρι του το τιμόνι του αυτοκινήτου και βλέπει το μαγευτικό Malmö. Πράγματι, κινείται πάνω σε μια υπεργέφυρα, που βρίσκεται 60 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το κόστος της γέφυρας θα αποσβεσθεί το 2035.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκεται η σουηδική γλώσσα με πολύ συνομιλία για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πτυχίο σουηδικών ή να μεταναστεύσουν στη Σουηδία για επαγγελματικούς λόγους.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

https://www.youtube.com/watch?v=iy6l3Xn7mYo

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.